perjantai 25. toukokuuta 2012

"Mä annoin sulle tonnin setelin"

Koti kaipaisi suurta järjestelyä. Avokki muutti pois ja mulle ei ole ilmaantunut uutta asuntoa. Tekisi mieli laittaa tätä nykyistä, mutta entäs jos pääsenkin muuttamaan kuukauden (hehehheheh, itsekään usko tuohon) päästä.  Toisaalta ihan kiva asua yksin isossa kämpässä kun kerrankin on tilaa, mutta toisaalta vähemmän stressaavaa olisi päästä muuttamaan halvempaan ja/tai toiseen kaupunginosaan. Ärsyttää tällainen tuuliajolla oleminen. 


Vaikuttaa jo omaan terveyteekin. Päätä särkenyt jo kohta toista kuukautta. Mä olen vaan niin jännittynyt. Siitä huolimatta jenkkipeittoa jaksan virkata aika säännöllisesti. Mun mielestä enemmän mua auttaa se, että saan tehdä jotain kivaa (kun elo muuten tuntuu olevan hanurista), kuin että pelkään niskojen menevän enemmän jumiin (jos siis enää mahdollista).


Yhden jutun tein, joka ei niinkään ole asunnon pohjasta riippuvainen. Laitoin parhaimmat lankavyyhdit näkyville, nyt kun omaan kotiin saa vihdoinkin laittaa väriä. Pitäisi noita vanhoja laatikoita saada enemmän. Tuo valkoinen on kulkeutunut lapsuudenkodista ollen alunperin tummanruskeaksi maalattu, kunnes itse vetäisin valkoisella päälle. Itse maalattu on myös tuo tv-taso. Ja kaikki varmaan huomasi, että tason jalat ovat unohtuneet maalata, ainakin ne kivasti korostuu tässä kuvassa.


Eniten järkytyin, kun tajusin minkä verran tuollaiseen pieneen ja mitättömän näköiseen kekoon on uponnut rahaa! Samaan hintaan saisi parit iPhonet... Ja kun laskee vieressä olevan rasian puikot mukaan, niin siinä olisi luurit koko perheelle. Joten syytä onkin pitää niitä esillä eikä kaapissa piilossa. Jos vaikka inspiraatiokin iskisi (eikä tule ostettua lisää lankaa, kun nuo tuossa muistuttaa olemassaolostaan, vaikka juuri tässä talousahdingossa ostin vähän lisää noita Catanioita... Mutta kun jenkkipeitto vaati ja samalla sitten siihen omaan tulevaan...). Ainut haitta on pölyjen pyyhkiminen, mutta pitää aina välillä käydä hiplailemassa niin siinähän sekin suttaantuu.





My home needs a face lift. I'm keen to redecorate it now when my boyfriend has moved out, but am not sure when I'm been able to get a new flat. This situation is stressful and annoying and reflects to my healthy too. But I did something, which isn't depending on where I live. I put all my most beautiful skeins to display. I was very surprised when I realised how much money I have spent on that little pile. I could buy a few iPhones with that amount! :o So they are better be on display, who knows if inspiration will stirke. At least there's no reason to buy more...


sunnuntai 13. toukokuuta 2012

I'm back -for now

Kesä tulee, jeee! Onkin ollut todella hiljainen alkuvuosi, ainakin käsitöiden suhteen. En ole yksinkertaisesti tehnyt yhtään mitään. En ole edes blogeja ehtinyt lukemaan. Tosin yhdelle kurssille pikaisesti tein kännykkäpussin, koska ostin uuden puhelimen, mutta siinähän se sitten onkin. Kaikki aika on mennyt ruotsin opiskeluun; kirjojen lukuun ja tekstien kirjoittamiseen jne. Kivaa tosin on ollut, ja todella erilaista käsityöopintoihin verrattuna. Ai niin, ja tulihan kandikin valmiiksi :) 


Summer is coming, yay! I haven't done any craft this year, not even read blogs. One exception was when I did a cell phone cover for my new phone, but that was because of a course. I have only studied swedish; reading books and writing essays etc. Although it has been fun and interesting and different comparing to craft sciences. Oh, but I finished my Bachelor's degree :)




Vähän on pussukka likainen. Tosin on tuota käytettykin jo jonkin aikaa, huomaa että se alkaa räjähtää käsiin, niin kuin vähän arvelinkin. Pussukka on luonnonvalkoista morsiussatiinia, sisällä puuvillavuori ja välikerroksena on kosteutta hylkivää kangasta, jota käytetään mm. kestovaipoissa. Helmikirjontojen alle olen ensin koneparsinnalla tehnyt pohjan. Idean pussukkaan sain työkaverilta, puhelin kun on valkoinen/vihreä.

The cover is a bit dirty. It's already been on used, that's why it looks a bit damaged too. It was excpected though. The fabric is naturla white bridesatin, there is a cotton lining and between fabrics a layer of a fabric which rejects water. I got the idea from my working colleague, my phone is white/green.

Kesää odotan innolla. Tänä kesänä mulla ei ole MITÄÄN yliopistolle tehtäviä tehtäviä rästissä. Saan tehdä asioita omasta vapaasta tahdosta eikä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa jos luistaa jostain. Tekeekin mieli virkkailla, ja hiljalleen olen jatkanut jenkkipeiton väsäämistä. Kunnianhimoinen tavoite saada se tänä kesänä valmiiksi :)

I'm so looking forward to this summer. I have ANY courses unfinished so I can constentrate to do anything I want. I have lately started to crochet an american blanket. My ambitions goal is to finished it before autumn.

Nämä ovat valmistuneet muutamassa päivässä :)
Have finished these in a few days :)