tiistai 16. marraskuuta 2010

Kaivetaan kuva esiin...

Kävin eilen vedostuksen jatkokurssilla. Itse kuvien vedostamisestahan on aikaa vaikka kuinka, mutta kyllä se sieltä taas muistiin palautu, kun vähän potki. Hommaan kuitenkin meni aika paljon kauemmin mitä oli tarkoitus... Ja lopputuloksena yksi kuva! No, tekniikka ainakin tuli selvälksi, sen jos sitten jatkossa muistais.Kuviksi valitisin kesällä Kreetan reissuilla räiskimiä otoksia, kiitos vaan Petralle kameran lainasta. Filmit oli kehitetty tässä taannoin jo valmiiksi, niille vaan ei ole ehtinyt tehdä vielä mitään.

I was proofin photos yesterday. The film was b&w film and I have taken the photos last summer, when we were at Crete.
 
Ensin otettiin yhdestä filmiliuskasta vedos ja sitten valkkasin kuusi liuskaa pinnakkaisiin.
Sitten valkkasin kuvan, jota lähtisin "photoshoppaamaan". Ensin otin koeliuskan maaosasta, joka oli hyvin tummaa. Oikealla on aika ollut 15 s ja sen jälkeen aina 2 s lisää, raja menee noin sentin välein. Tämän perusteella kuvan alareunan valoitus tapahtui muistaakseni 18 sekunnilla. Ehkä hiukan vähempikin olisi riittänyt.Sen jälkeen siirryin taivaan kimppuun. Olikohan mulla ensin 15 ja sitten kaksi. Joo, ei ole nähtävissä mitään eroja, taivas on aivan puhkipalanut.


Toiseen liuskaan laitoin aluksi 40 sekuntia ja lisäsin aina 15 sekuntia. Siellä alkoikin tapahtua vasemmassa reunassa, siellä sittenkin oli jotain! Tässä ei nyt tietenkään näy mitään...Lopulliseen kuvaan tein alaosan 18 sekuntia, keskiosalle annoin valoa 1 minuutti 42 sekuntia ja taivasosalle vielä yhden lisäminuutin. Lopputulos on tällainen:
Itse olen ihan tyytväinen kuvaan, aina voi tietty hioa lisää. Ja tulipahan tekniikka selväksi. Mitähän kivaa tällä kuvalla keksis...
Yritin yhdestä valottuneesta kuvasta kaivaa jotain esiin, mutta ei. Filmillä se näyttää ihan hyvältä, mutta vaikka kuinka antoi valotukseen aikaa, niin ei. En jaksanut alkaa enempää säätää, oli nälkä ja väsytti. Toisen kerran sitten. 
Mutta kyllä oli kivaa!

Ei kommentteja: