sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lankoja, lankoja

Sattumalta törmäsin Ravleryssä myytävään Wolleiseen. Väri kolahti kuin metrinen halko ja sehän oli ihan pakko saada. Vyyhti oli ns. värivirheellinen, liukuma ei ollut aivan tasainen. Mielestäni se on vain parempi noin. Tai saa nähdä sitten neuloessa, mutta ainakin mielenkiintoisempi.

Accidentally I noticed in Ravelry a skein of Wollmeise, which someone wanted to sell. I fell in love with the color immediately, I had to have that skein. The dyeing was failed on this one, but it didn't matter. Actually I think it's better looking like that. Etsyssä oli myynnissä kesäsukkalankaa (Simple Scarves). Sen kirkkaat värit suorastaan huusivat näytöltä minulle. Joten sekin napsahti ostoskoriin. Ja kyllä on oikein herkulliset ja karkkimaiset värit,  sukkamallikin on suurin piirteiun tiedossa, tulis vaan se kesä :)

In the Etsy there was some yarn for summer socks (Simple Scarves). The bright colors of the yarn was screaming at me from the screen for to buy that skein. So I did. Oh those colors look so yammy and candylike. I have a hunch, which socks I'm going to knit. Only if the summer would come some day. (We have some more snow (!) and about -20 °C here in the South-Finland.) Eräänä perjantaiaamuna satuin sattumalta olemaan koneen äärellä Wollmeisen päivityksen aikoihin. Ei muuta kuin katsastamaan mitä siellä oli tarjolla. Kyllähän sieltä yksi vyyhti tarttui koriin.  Puolustukseksi voin sanoa, että minulla oli ollut todella masenatava ja inhottava viikko, tarvitsin siis jotain piristystä.
Väri on todella kirkas ja intensiivinen oranssi. Ensin vähän säikähdin, mutta loppujen lopuksi pidän väristä todella paljon. En osaa päättää neulonko tämän yksin vai jonkun toisen kanssa.

And one Friday morning I was surfing in the internet when I remembered the Wollmeise update. So first I looked what they had to offer and then decided to buy one skein. For my defense, I had have a terrible week and needed some cheering. The color is really bright orange. First I tought it was too bright, but actually I love it. Now I can't decide whether I should knit only this or do some colorwork with some other skein. 
Ja viimeiseksi ihan vahinko-ostos (eikös nämä kaikki?? :D). Oikeastaan tämä on siskon vika. Hän on juuri opetellut neulomaan 16 vuoden tauon jälkeen. Eli viimeeksi koskenut puikkoihin ala-asteella ja silloinkin hyvin vastentahtoisesti. 
No nyt hän otti ja päräytti ensimmäisenä työnään Lacy Baktuksen (suomensin ohjeen hänelle), eikä siitä tullut ollenkaan hullumpi, olen todella ylpeä hänestä! Hän sitten innostui neulomisesta (etenkin kun kukaan ei ole arvostelemassa hänen työtään ja lyttäämässä pienen tytön intoa) ja halusi aloittaa seuraavan projektin. Heidän kylillään kun ei lankakauppoja ole niin minkäänlaisia, laittoi hän minut asialle. Olin Menitaan menossa joka tapauksessa metallipuikkoja hakemaan katkenneiden puisten tilalle, mrr.
Enpä sitten osannut päättää kahden kerän välillä joten otin molemmat, joista hän –tai siis hänen poikansa- valitsi mieluisimman. Ja tämä ”ylimääräinen” jäi minulle. No eipä silti, olisin tarvinnut testimateriaalia erääseen opiskeluprojektiin joka tapauksessa. Testissä vertaamme mm. tämän ja Nallen eroja eri testimenetelmin, tuloksista sitten joskus tulevaisuudessa.

And finally some accidentally buyed yarn (aren't these all?? :D). Actually this one was my sister's fault. She has just learned to knit after 16 years. It means that the last time she used needles was on her 6th class, and she disliked the knitting, mainly because of the teacher. 
Well, now she did as her first knitting Lacy Baktus (I translated the pattern for her) and it's not bad at all! I'm so proud of her! 
Well, she really enjoyed the knitting (nobody does give her grades and kill her enthusiasm) and wanted to start a next project. In their village there are no yarn shops, so I did the shopping for her. I was anyway on my way to Menita to buy some metallic needles to replace the wooden ones (which broke in two, AGAIN). I couldn't decide between two skeins so I took those both so that she -or actually her son- could choose the one for her. And this was left to me. Well, I would have needed it anyway, because I need some testing material to a school project. We're about to test some different yarns with different tests. I'll report results someday in the future.


Nyt ryhdyn ostolakkoon. Eipä silti, ei sitä opiskelijalla ole enää varaakaan, etenkin kun kesällä pitää keskittyä kandiin eikä ole aikaa tehdä töitä niin paljon. 

Now I won't buy anything anymore. Not that I would have afford as a student. Especially when I have to concentrate in the summer to my bachelor's degree instead of working so much. 

4 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Nam :)

Kottby kirjoitti...

Voi! Noita Wollmeisen lankoja en ole vielä saanut käsiini. Houkuttelisi kovasti, mutta en tiedä uskallanko joskus kokeilla tilata... olen ymmärtänyt, että se on melkoista hulinata ja voi olla mulle siksi liian jännittävää ;-)

Auli kirjoitti...

Ihania ylellisyyksiä!

Heidi kirjoitti...

Hillanen: :)

Kottby: Mäkin luulin että siellä saa tapella verissä päin vyyhdeistä, mutta olen ehtinyt Ravelrystä käydä metsästämässä päivityksessä olevien vyyhtien värit. Vyyhdeistä kun harvoin on yhtään kuvaa. Tosin tämä värin metsästäminen on vaatinut hieman harjoittelua ja nyt osaan tehdä sen nopeasti :) Pätkävärjätyt menevät mielestäni nopeammin kuin yksiväriset.
Onhan se hyvä olla yksivärisiäkin lankoja, jotenkin olen vain nyt jumahtanut noihin pätkävärjättyihin ja sitten niistä on vaikea tehdä mitään palmikkoa/pitsiä kun kuvio ei pääse oikeuksiinsa.
Kummallista kyllä, en ole vielä neulonut yhtäkään Wollmeisea. Yhden vyyhdin olen kyllä jo kerinyt, kun piti miehelle tehdä sukat, mutta se alkoi tuntua haaskaukselta, koska hän ei pidä villasukkia. Kyseiselle vyyhdille onkin nyt projekti mielessä :) Ja mies saa lopuista varmaan kynsikkäät (jotka voi tietty hävittää heti...).

Auli: eikö :)