sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Retro hoodie and jump suit.


Huh huh. Sain tämän projektin ennen deadlinea valmiiksi, tosin portfolion retale vielä puuttuu. Tämä on siis tämän kevään tuotesuunnittelun kurssityöni, jossa piti suunnitella vapaa-ajan asu. Oma suunnitelmahan muuttui aika ajoin työn edetessä, koska ideoita tuli koko ajan lisää. Ja loppuvaiheen uupumuksessa joitakin karsin pois, koska en jaksanut alkaa säätämään. Tarkoitus olisi tätä sitten kesällä käyttää esim. pyöräillessä (Hietsuun tai muualle kaupunkiin...). Kaikkia kuvia saa luonnollisestikin klikattua isommiksi.

I finsihed this way before deadline, but I still have a portfolio to do. This is one of my courses, we had to design and sew a casual costume. Of course you can enlarge all the photos by clicking them.Haalari on viskoosielastaania. Halusin sen materiaalin, koska se on erittäin laskeutuvaa. Väreiksi valikoitui tavoista poiketen virheä ja kaveriksi valkoinen (sekä myöhemmässä vaiheessa ruskea, joka pääsi sattumalta mukaan :) ). Haalarin vyötäröllä on kuminauha ja lisäksi narut, jotta sitä voi haluttaessa kiristää. Tosin luulen, että tätä vaaraa ei tule olemaan :) Koska valkoisesta kankaasta näkyi läpi, ompelin sen alle vihreän topin, joka on vartalonmyötäinen, ja siis myös vyötärössä kiinni. Sivussa on piilovetoketjulliset taskut. Tai oikeammin kaksi piilovetoketjua yhteen taskuun, koska tasku on putki, eli se menee läpi. Tasku on löysempi kuin alustoppi, mutta ei niin löysä kuin päälliosa. Olen ommellut keskeltä edestä nauhan taskun yläosaan, jotta tasku ei valuisi alas, vaan pysyisi tasaisen levyisenä. Lisäksi alustopin sivuilla on kiinnikkeet taskun yläreunaan tuomaan lisätukea.The jump suit is viscose and spandex. I wanted that material, because it's so descending. The colors I chose were white and green and later also brown. There are an elastic band on a waistline and a string as well. 
Because you can see through the white fabric, I had to sewn a green top under it. It is close-fitting. On the side there are two zippers and the pocket is one through and through pocket.


Ja sitten huppari. Tähänkin valkkasin täysin ei minun värit eli vihreän ja ruskean. Tykkään nyt tosi paljon väreistä, ne ovat aika retrot :) Valkoinen valikoitui siksi, koska metriketjuna ei ollut muuta vaihtoehtoa valittavana kuin valkoinen tai musta. Joten sitten tuli muutakin valkoista tehosteväriä mukaan. Täytyy sanoa, että yllätyin kyllä ihan itsekin lopputuloksesta, tästä tuli paljon parempi kuin osasin odottaakaan. Olen tosi tosi tosi tyytyväinen. Siis tosi tyytyväinen :) Hupparin juju on kiertävä vetoketju. Ja  kyllä kannatti 12 tuntia sitä ommella, vaikka ompelussa olisi vieläkin parantamisen varaa. Jotta en sitten ihan helpoksi asioita itselle tehnyt, päätin vielä tehdä taskut tuohon vetoketjusaumaan. Toinen tasku oli helppo nakki, ainakin verrattuna toiseen. 

And then there's the hoodie. The colors for this one I chose green and very unusual color for me, brown. I like this whole combination. I hadn't any other choice than choose the white zipper, so that's why there are some white fabrics as well. I am so sos so very pleased to this hoodie, this is probably the best I have ever designed and made!Sivulle päättyvän vetoketjun johdosta en voinut tehdä ihan tavallista huppua, joten päädyin "helppoon" ratkaisuun eli tuubikauluriin. Tai se olisi ollutkin helppo, ellen olisi siinäkin alkanut kikkailemaan väreillä. Tosin yksiväriseen huppuun ei olisi ollut kankaita riittävästi. (Eikä tuohon toiseen hihaan, jotta se olisi ollut yksivärinen.) Ei mennyt sekään ekalla kerralla ihan niin kuin Strömsössä, mutta onneksi hyvin pienellä korjauksella selvisin ajatusvirheestä. Hupusta tuli ihan huippu! Ajattelin, että sitä voi pitää tuubina tai huppuna, mutta tähän mennessä olen keksinyt sille kymmenkunta erilaista käyttötapaa! Voi pojat. 

Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista suunnitteluistani ja käsitöistäni. Ja varmasti tulee yksi lempparivaatteistani, vaikka "sen pukemiseen menee aika kauan" kuten avokkini ilmaisi asian kun näytin hänelle raakiletta, vetoketjun tikkaamattomat alavarat kun jäivät vetoketjun väliin koko ajan. Hupparia voi pituutensa ansiosta käyttää myös tunikana. Halusinkin tästä pitkän mallin, selkäni kun tuppaa aina jäämään paljaaksi, ja minä inhoan sitä.The thing that I'm most pleased with is the actual hood. I was thinking it to be only a tube, which I can use as a hood as well, but so far I have found out about ten different ways to use this hood. This is going to be one of my favorite clothes, I know it. And I can use this hoodie as a tunic too!

P.S. Yleensä ostan kankaita reippaasti ylikin, mutta tällä kertaa kankaita jäi vain muutama hassu pieni tilkku. Itse asiassa piti oikein aivonystyröitä käyttää, jotta sain valkoisen viskoosielastaanin riittämään, niin naftisti olin sitä ottanut. Toisaalta paidan huppu vei puolet koko valkoisen kankaan palasta :) Haalarikangasta olin ottanut vähän reilummin. Saanpahan siitä jonkun topin, jos puhtia enää ompeluun riittää :)

P.S. I usually buy more fabric than I use but this time there were no left overs. Except with the green overall fabric. But now I can sew a top or something else out it, if I just have any lust left :)

9 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

No jopas, onhan hauska :).

Paula k kirjoitti...

Wau! Ihan mielettömän hienoja, varsinkin toi huopari, ostaisin heti!

Ulma kirjoitti...

Tosta hupparista tuli kyllä tosi hieno!

Heidi kirjoitti...

Neferi: koskaan ei voi olla liian vanha pienelle leikkimielisyydelle :)

Paula k: Joo, ja vieläkin virkkaamatta ne kukkaset... Ja tuossa hupparissa ei kyllä tuntipalkalle jää paljoa hintaa :) Tietysti ensimmäisellä kerralla tekee ne kaikki virheet ja mokat, jotka vie sitä aikaa.

Ulma: Kiitos! :)

Kottby kirjoitti...

Onpas hienot, kertakaikkiaan! Sekä haalari että takki, vautsi vau! :-)

Kashii kirjoitti...

Vau mikä huppari! Tosi upea. Miekin voisin ostaa tuollasen heti... :D

Heidi kirjoitti...

Kottby ja Kashii: kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Saako tuota hupparia tilattua sinulta ja paljonko se kustantaa?? -JustMe-

Heidi kirjoitti...

Voi hitsi, olis kyllä tosi kiva tehdä, mutta elämäntilanne on tällä hetkellä liian sekainen ja hektinen moiseen. Huppari vaatii aika paljon aikaa ja paneutumista.
Asiaa toki voin harkita ja halutessasi voit jättää sun yhteystiedot vaikka tuonne s.postiin (handicrafthappens@gmail.com). :)