torstai 7. helmikuuta 2013

Tuhat rautaa tulessa...

Tässä vähän mitä tällä hetkellä pyörii päässä, kaiken muun lisäksi. Olen pitkästä aikaa palannut hiljalleen käsityötieteen opintoihin, olen siis vuoden lukenut pohjoismaisia kieliä, ja otin sisustuskankaan kudontakurssin. Teemme yhteisloimia, joilla jokainen pääsee kokeilemaan jotain, ja sen lisäksi jokainen tekee oman kurssityön. 

Here you can see something that's going on at the moment in my head. I have returned partly to study Craft Sciences after studying now a year Northern Languages, and I took a interior weaving course. We are doing looms for all the students who are on the course so they can try something new techniques. We are weaving our own artifacts as well.

Tässä minun ja parini suunnittelema yhteisloimi metallilangasta: 

Here's what I and my course partner designed, metallic looms: 
 
 

Pieni pätkä testikudottu.  
Ja tässä minun pellavanaruloimeni, meni materiaali vähän tiukille:

And here's my linen yarn looms. There was just enough the yarn:

 
3 kommenttia:

MB kirjoitti...

Hei,

mihin ajattelit metalliloimikangasta käyttää?

Lea - kiertoidea kirjoitti...

Metalliloimikangas näyttää kauniilta! Oliko ongelmia "langan" työstämisessä?

Heidi kirjoitti...

MB: Metalliloimikangasta jokainen kutoo vain noin 30 cm pätkän ja se on leveydeltään 24 cm, joten siitä ei ihan hirveästi mitään saa. Mutta se hyvä puoli siinä on, että sitä voi muotoilla, joten saattaa olla, että teen siitä itselleni jonkin säilytysastian tms, kunhan kuteen olen vain päättänyt. Tuo on vain joku jämälanka yliopiston kaapista. Ajatuksena meinasin jos olisi kokeillut leikata kahvipusseista kudetta tai sitten ihan vain jotain villalankaa. Metallilankaa kannattaa käyttää kyllä joka kuteen välissä. Kude ei myöskään voi olla hirvittävän paksu, max 6 mm puikoilla neulottavaa.

Lea: No kyllä oli! Petra meinasi tehdä kurssityönsä siitä, mutta muutti mielensä... Tuota metallia kun ei voinut missään vaiheessa taittaa tms, tukille vedettiin ihan pitkänä. Alkusolmutkin tehtiin kahteen-kolmeen kertaan, koska niiden kiristämisessä oli omat ongelmansa. Yksi loimi katkesi ja lopulta langat alkoivat katkeilemaan alkusolmujen kohdista (tai ei se ollut solmu, riitti että kaksi lankanippua vain kieputettiin toistensa ympärille) ja loimen kireys oli vain hyväksyttävä.