sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Work, work, work

Sainpahan muutettua, vaikka epätoivo meinasi iskeä jossain vaiheessa. Suuri kiitos lähimmäisille, jotka pitivät järjessä ja auttoivat. Roskikseen on tipahtanut kymmenkunta jätesäkkiä ja lahjoitukseen ainakin yhtä monta banaanilaatikollista. Ja ehdinpä myymään kirpputorillakin osan. Ja silti sitä tavaraa on vielä vaikka kuinka.

En tiedä missä ihmeen pöllyssä olen asuntoa ollut katsomassa, koska kuvittelin kaappitilaa olevan saman kuin entisessä asunnossa. No eipä vaan ole, on vähemmän. Juuri kun ajattelen, että on ainakin kaikki keittiön tavarat purettu, niin jostain tupsahtaa uusi laatikko. Tässä pääsee niihin peruskysymysten äärelle, että kuinka monta uunivuokaa ihminen oikeastaan tarvitsee? Yhden. Eli vieläkin sitä tavaraa lahjoitetaan ja myydään.  

I have moved from my three room apartment to a studio and I had to sell and donate a lot of things away. There's still a lot of things to do and I have to donate and sell some more stuff so that there will be enough space in my apartment. I have although made a computer desk in a clothing closet so that it feels like that I would have a separate working space. 

Tässä kuitenkin jo rakennettu tietokonepiste, joka vie siis yhden kaapin. Tavallaan työtila on siis "toisessa huoneessa". 
Minulla oli Ikean Ivar-hyllykköä valkoiseksi maalattuna ennestään. Toinen pääty on ruuvattu kaapin oveen, siis seinään, kiinni ja lisäksi hyllykköä on vahvistettu kulmaraudoilla. Näppistä varten ostin liukukiskot ja hyllyä on sahattu sen verran, että se on saatu asettumaan hyllykköön. Alimmalle hyllylle saan tarvittaessa mappeja, kuten myös tietokoneen yläpuolelle, koska hyllytilaa on vielä. 

I had Ikea's Ivar shelves, which I had painted with white. The whole section is screwed attached in to closet and there are screwed few angle irons to make it more solid and stronger. For the keyboard I bought a runner and so that the shelve fitted it had to be sawed a bit. For the lowest shelve I can put some maps and other studying stuff as well above the computer, because there's still some space. 


Vaatteet ja käsityötarvikkeet ovatkin sitten hankalampi juttu. Villasukkia ajattelin omaavani hyvin vähän, mutta tulihan niitäkin pakattua jätesäkillinen. Missä ne kaikki ovat silloin kun niitä tarvitsee?! Suurimman slaagin sain, kun heitin vanhassa asunnossa jotain roskikseen ja huomasin siellä makaavan toisen Skew-sukkani! Poikaystäväni oli ollut asialla. Mielestäni jotkin johdonpätkät joutavat pois, mutta ne taas ovat hänen mielestään elintärkeitä. Tästä seurasi vakava keskustelu siitä mitä saa ja mitä ei saa heittää, ja mikä on oikeasti arvokasta ja tarpeellista. 


Tällä hetkellä minulla on uudesta asunnostani vain pääni sisällä mielikuva miltä kaikki tulee näyttämään. En tiedä pääsenkö siihen koskaan, mutta ainakin on tavoiteltavaa. Joka päivä hiljalleen purkaa jotain, niin kai se joskus valmistuu. Siitä olen ainakin varma, että vaikka asunto on pieni, niin rakastan sitä yli kaiken (vai sitä mielikuvaa...) ja ympäristö on taivaallinen. Aikomuksenani on muuttaa siitä pois vasta, kun olen saanut sitä tavaraa pois/kulutettua loppuun, niin että laatikoiden määrä on puolet nykyisestä. Eli pitäisi laittaa puikot heilumaan ja ompelukone surraamaan ;) 

Here's how the apartment looked like a week ago. I have done some progress, but I only have an image in my head how everything is going to be. But I still love mu new apartment and am not going to move away until I have get rid off at least half of this amount of stuff. So it means that I have to start sew and knit a a lot more :) 


Ei kommentteja: