keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Queen Silvia ja maailman kauneinta postia

Huh, kaikennäköstä ollut pitkin kesää. Tuossa "joutessani" kirjoitin Tekstiiliopettaja-lehteen artikkelin koulukäsityön kiireellisyydestä. Juttu on seuraavassa numerossa, ilmestynee syyskuun alussa kait? Kandikin lojuu mukavasti pöytälaatikossa, vähän kysymyslomakkeen teko tökkii... Miten se voikin olla niin vaikeaa ja kohta tulee kiire kyseisen homman kanssa. Kait sekin sitten viimeisenä iltana kuten tämä: 

I have been surprisingly busy lately... With "all my spare time" I wrote an article into a Finnish magazine about craft hours in schools. And my bachelor's degree is still waiting to be finished in my desk drawer. Maybe I'll write it on the last night like I did this one: Ohje: Nancy Bush: Pitsihuivit neuloen/ Knitted Lace of Estonia (R)
Lanka: Grignasco Merinosilk, 75 % merino 25 % silkki
Väri: 001 White
Menekki: 88 g
Puikot: 4 mm  (tai 3,5) pitsipyöröt
Koko: ~ 66 x 152 cm

Äiti täytti pyöreitä ja hänelle lahjaksi tekaisin pitsihuivin ja mikä muu olisikaan ollut sopivampi kuin Kuningatar Silvia. Virheitä huivista löytyy ainakin yhtä paljon kuin kyseisestä kuningasperheestä, tai ehkä jopa enemmän :) Hyvissä ajoin aloitin maaliskuussa, mutta tietenkin aloitin tämän oikeasti vasta juhannuksen tienoilla ja sitten tätä saikin neuloa kädet verillä öitä möiten... Oli mulla kyllä pari mallikertaa jo neulottu ennen juhannusta! Mutta valmista tuli, juhlia edeltävänä yönä kello kaksi aloin huivia asettamaan sileytykseen. Että ihan ajoissahan se, hehheh. Hyvin tyytyväinen olen. Ja äiti pitää pakottaa tätä pitämään, kun ei kuitenkaan raaski.

My mother had a big birthday, so what else could have been more perfect present than the Queen Silvia Shawl. There are as many flaws -or most likely much more- in the shawl as The Swedish Royal Family has ;) I started to knit this very much on time, in March, but I really started this round The Midsummer :) I had to knit this every day and night so that my hands were nearly broken. Well, I had a couple of charts knitted before The Midsummer! At two o'clock the night before the birthday party I finished this. So I had plenty of time left. I'm very happy and I have to force my mother to wear this :)
Huiviin tilasin Etsystä  GardenOfWeedinGirliltä huivineulan eli -puikon. (Ja samalla itselle pari, krhm...) Paketti olikin maailman kauneinta postia mitä olen ikinä saanut! Ja huivineula sopii äidille ja huiviin kuin nakutettu. Harmi vaan että unohdin juhlahumussa kuvata kyseisen huivin neuloineen päivineen.

With the shawl I ordered from Etsy a shawl pin from GardenOfWeedinGril. (Maybe I ordered a couple for myself too...) When the package arrived, it was the most beautiful mail that I've ever got! And the shawl pin is the most perfect for mother. Shame on me that I forgot to take a photo on the party the shawl (and pin) on my mother's shoulders. 


Lisäksi vielä omasta juhla-asusta kuva. Hameessa on halkio vasemman reiden keskellä. Oma design ja ompelu, vuoden takaisia koulujuttuja, kun piti ommella kauluspaita ja hame. Enpä vain ole päässyt tätä käyttämään vielä ja sen kyllä huomasi kun hameen veti päälle, muutama kesäkilo tainnut tulla lisää. Eikun nehän olikin lihaksia! :D

And for the last, here's a photo of my dress. I designed and sewed it a year ago, it was one of my courses where we had to sew a shirt and skirt. And I have never wore this and I certainly noticed it when I pulled the skirt on. Maybe too many ice creams... Or is it just muscles? I prefer the last option :D

8 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Upea huivi!

Emmi kirjoitti...

Siis miten upea!! Nähdäänhän 6.8.? :)

Saara kirjoitti...

Osuvasta aiheesta tuo kirjoittamasi artikkeli! Enpä vain taida saada sitä mistään käsiini.. :/ Et haluaisi julkaista sitä täällä blogissa? Lukisin mielelläni. :)

Heidi kirjoitti...

Ingi: Kiitos! :)

Emmi: Kiitos. Näillä näkymin kyllä, mulla alkaa vielä loma silloin ;)

Saara: Hmmm... mä en tiedä, voi olla että juttu julkaistaan myös verkossa, koska jotkut jutut on siellä luettavissa. Tosin kyseisestä aiheesta oli ainakin mietinnässä että jos tekisin Käspaikkaan jutun tms. Voisihan sen täällä blogissakin julkaista. Tai sitä pohtia.. Se artikkeli oli sellainen tiivistelmä mun arviointikurssin arviointisovelluksesta, mietin sovelluksessa millä tavoin voisi arvioida oppilaita, jos käsityö olisi kiireettömämpään ja keskityttäisiin prosessiin ja tekemiseen valmiiksi saadun tuotteen sijaan.

Kottby kirjoitti...

Todella upea huivi! Ja mielettömän hieno on myös juhla-asusi, tykkään erityisesti tuosta kauluksesta.

Olisi kiinnostavaa saada lukea artikkelisi. Laitahan vinkki ja linkki, jos se tule nettiin myös meidän ei-kässäopejen luettavaksi.

Heidi kirjoitti...

Kiitos. Juhla-asusta ei näykään, että napitus on vasemmalla puolella ja menee vielä vinoon tuohon kauluksen asti. Olihan sekin yksi projekti, jossa olisi ehkä vähän voinut omia voimiaan säästellä, mutta minkäs luonteelleen voi. Mitä mahdottomampi niin sen kiinnostavampi ja suurempi päähänpinttymä :D


Juu, ilmoittelen siitä jutusta tai mitä sitten ikinä tulekaan tehtyä kyseisestä asiasta :) Didaktikko oli sitä mieltä että kyseinen asia varmasti kiinnostaa joitakin ja on aikas ajankohtainen kun ottaa huomioon, että hallitus aloittelee vääntämään uutta perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Vyyhti kirjoitti...

Onpa upea huivi ja muutenkin ihania töitä sinulla! Et selvästikään ole helpon ja nopean perään...

Heidi kirjoitti...

Kiitos Vyyhti! Nooo, aina haluu vähä haastetta itelle, tosin nopean perään kyllä olisin, mutta projektit tuppaa venymääään. Ja joskus olis ihan ikav tehdä perussukkaa, mutta jotenkin siihen ei ole aikaa?? :)