torstai 18. huhtikuuta 2013

I *heart* Alabama Stitch


Ainedidaktisen kehittämisprojektin myötä tutustuin Alabama Stitchiin ja hurahdin siihen täysillä. Tekniikka tunnetaan myös nimellä Alabama Chanin. Mielessäni on monia erilaisia ideoita, joita haluaisin toteuttaa kyseisellä tekniikalla. Meidän projektia varten tein muutamia pipoja vanhoista t-paidoista. Kuvan kaulakorut olen tehnyt leikkaamalla trikoosuikaletta ja solmimalla niitä mielivaltaisesti. Valkoinen on ostettua trikookudetta.

Muistutan vielä, että meillä on trikoopipoista kilpailu käynnissä ja aikaa siihen osallistumiseen on vielä noin kuukausi. Innostu siis tekemään oma pipovariaatiosi ja postita kuva pipostasi DIYHelsingin Facebook-sivulle. Voittaja saa yllätyspalkinnon, joka tarkentunee myöhemmin, mutta oletettavasti joku käsityöaiheinen palkinto jaossa. :)

I am totally fell in love with Alabama Stitch. Or Alabama Chanin, which way you want to call it.  I'm writing a proseminar with my classmates and we did a sewing pattern for a tricot cap. So I made few caps with Alabama Stitch -technique out of my old t-shirts. On the photo you can see a necklace, which I made by knotting some clipped tricot ribbons, the white one is tricot weft which I have bought.


Yllä kuvia omista pipoistani, tarkempia teko-ohjeita voit käydä lukemassa täältä. Katso myös muut pipon koristeluvinkit ja pipon teko-ohje. Mielellämme kuulemme myös kommentteja, joten voit jättää kommenttisi sinne tai tänne. Heh. 

Above you can see pictures of my caps, more specific instructions are here (in Finnish though, but mainly there are photos) and in the same blog there are more different design variations and specific instructions how to sew a cap. Feel free to left a comment over there or here :) 

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Ai tähän liittyy ihan palkintokin! Se on multa jostain syystä menny ohi, ja sehän nyt kyllä innostaa minua vielä enemmän tekemään oman piponi, koska A)haluan tehdä trikoopipon B)Koska olen halunnut into pinkeänä kokeilla alabama stichiä siitä lähtien kun olen nähnyt sinun tekemiä kokeiluja tätä projektia varten.

Heidi kirjoitti...

Jo vain! :) Ja siis pipon tekemiseen ei mene kauan, ehkä vartti, koristeluihinkaan ei niin pitkään. Tosin riippuen kuviosta. Tuolta Alabama Chanin -sivuilta löytyy omaan käyttöön kuviomalleja/-kaavoja, joita voi tulostaa. Mutta miksei se voisi olla ihan joku omakin kuvio, vaikka tähti. Ja tekniikkavaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon :)