perjantai 4. tammikuuta 2013

Stockholm in my mind


Ohje: Stockholm Scarf (R)
Lanka: White Oak Studio (Etsy), 70 % Merinovilla,  30 %  silkki;  Novita Säde 58 % akryyli, 28 % polyesteri, 7 % polyamidi, 7 % mohair
Värit ja menekki: When Harry Met Sally 105 g, valkoinen 100 g
Tiheys: 15 s, 20 krs /10 cm
Puikot: bambupyöröt 6 mm
Koko: 27 x 166 cm

Ihastuin tähänkin malliin suunnattomasti heti kun näin sen. No okei, osaksi ehkä nimestäkin johtuen :) Huivi vain on odottanut sopivaa hetkeä (ja lankaa) neulottavaksi. Tämä oli oikein hyvä luentoneule; helppo, mutta kuitenkin semmoinen, että vireystila pysyi. Langan löysin omista kätköistäni ja Novitan ostin kaveriksi viime käsityömessuilta. 

I fell in love with this pattern at the first sight as well. Partly because of its name :) The scarf has only waited for the right time (and yarn) to be knitted. This was a very good lecture knitting; easy, but not too easy so that mind kept clear. The yarn is from my stash and Novita I bought.Malli ei tule kyllä oikeuksiinsa näin kirjavassa langassa, mutta on se vain ihana, huivi meinaan. Voisinkin tehdä toisen yksivärisenä. Tällekin huiville kävi tosin huonosti, koska pesin sen samassa koneessa Birchin kanssa ja tämäkin hieman kutistui ja huopaantui. Kaiken lisäksi minusta tuntuu, että valkoinen Säde värjääntyi aavistuksen. Mutta ihan toimiva se edelleenkin on, ehkä ei vain niin pehmeä ja "kirkas". 

The yarn doesn't give right to the pattern because it's a bit too colorful, but I don't mind, I love the scarf. I could knit another one with a semi-/solid yarn. But this scarf was unlucky too, I washed it at the same time with Birch so this one shrank and felted a bit. And I think that the white Säde yarn dyed. But it still works, only it isn't so soft and "bright" though.

2 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Nakkasin sinua haasteella, otatko vastaan?
http://inspiraato.blogspot.fi/2013/01/tyollisia-tunnustuksia.html

Heidi kirjoitti...

Joo, totta kai :)