tiistai 14. joulukuuta 2010

Ikinä en mitään jätä viimetippaan, *köh...

Opiskeluhommat rutistin loppuun deadlineen mennessä ja palkaksi sain vuosituhannen flunssan. Se kaatoi kyllä totaalisesti sohvan pohjalle ja pitää vieläkin otteessaan, mutta toistaiseksi parempaan päin olen menossa. Tuli ainakin katsottua kaikki CSI:n jaksot kuluneelta syksyltä ja pari muutakin ohjelmaa... Mihinkään muuhun sitä ei sitten kyennytkään. Ei nukkumaan, koska yskä valvotti, eikä edes neulomaan, ja se harmitti kaikista eniten! 


I have been sick for three weeks now. This flu is unbelievable!  I'm feeling a bit better finally, but couldn't do Christmas cards, which I had planned to do. So these are quick last-day-version of my plans.Piti noi joulukortitkin väsätä viikonlopun aikana, mutta kuinkas kävikään... Hienot oli suunnitelmat korteille, mutta nyt vähän oikaistiin niiden suhteen. Sain kuitenkin valmiiksi, viimeisenä iltana tietty! :) Tavoistani poiketen tein kaikista korteista samanlaiset. Sentäs jossain osas omia voimia säästää...Kortin kanteen liimasin tapettia ja tuollaista kuitukangasta/-paperia, mitä lieneekään. Sisälle tuputtelin leimatyynystä väriä ja messuilta ostamastani väripaletista laitoin valkoista väriä kuvan pintaan. 


Tässä alkuperäinen digikameralla ottamani kuva. Käsittelin kuvaa Gimpillä siten, että muutin värityksiä, häivytin reunoja sekä lisäsin kohinaa, sillä halusin kuvasta vanhan näköisen. Alunperin minun piti vedostaa filmikameralla ottamani kuva, mutta enpä sitten ehtinyt pimiöön, kiitos flunssan. Toisaalta kuvasta tuli ehkä "vanhanaikasempi" näin. Kuvan reunat olisi tietysti voinut esim. repiä vanhanajan ilmeen korostamiseksi, mutta totta puhuen se tuli nyt vasta mieleeni. Ei voi mitään. 


This is the original photo, which I took with a digital camera.  I have photoshopped it with changing hue/saturation, fading the frames and adding noise. Got some vintage touch on it. My first plan was to proof a photo, but couldn't because of getting this flu. 


Tämä on joululahja. Ajattelin, että aikaa on tehdä vielä vaikka ja kuinka, mutta tänään tajusin, että joulu on jo ensi viikolla! Noh, kyllä ne valmistuvat (?), mutta tietysti mutkia tuli matkaan. Kuka huomaa? 


This is a Christmas present. I thought I'd have plenty of time to knit them, but just realized that Christmas is on the next week! Of course something came for my way to slow down the project, who notice? 

Juuri niin, puikko katkesi! Eikä ollut ensimmäinen kerta. Nämä ovat minun lempparipuikkoni. En pitänyt niistä tarpeeksi huolta, vaan edellisellä kerralla survoin onnellisesti neuletyön laukkuuni kirjojen, eväiden yms. sekaan ja koulussa huomasin katkenneen puikon. Pikaliimalla sain sen kotona korjattua ja puikot ovat palvelleet hyvin sen jälkeen, mitä nyt kerran onnistuin ne tuosta liitoskohdastakin katkaisemaan. Ja nyt uudestaan aikaisemmasta poikkikohdasta. Liian aggressiivinen neuloja kenties? Noh, toivotaan, että nämä vielä saa pelastettua. Kyseisessä työssä on muutenkin huono karma, koska aloitin neulomaan näitä neljä kertaa. Tosin mitä muutakaan karmalta voisi odottaa, anoppikokelaalle kun kyseiset sormettomat tulevat.


Exactly! I broke the needle! But this wasn't the first time, I have broken it before this autumn and then repaired it with glue. Let's just hope that it will work again. There are some bad karma with this project. I started to knit these four times. Well, what else could you expect, because these are for my future-mother-in-law. 


Jotain hyvääkin: minulla on uusi, toimiva tietokone, kiitos ansaittujen veronpalautusten. Tosin samoin tein saatoin hyvästellä haaveillun etelänreissun, mutta uusi kone on kaikkien kannalta parempi ratkaisu. Säästyy aikaa, rahaa ja etenkin hermoja, mikä varmasti miellyttää myös avokkia. On meinaan muutama ärräpää  tässä opiskelujen aikana päässyt, kun kone ei mm. pystynyt pyörittämään montaa ohjelmaa yhtäaikaa enkä saanut siihen kunnon ohjelmia ladattua. Kerran jos toisenkin vaivalla väännetyt työt sitten hävisivät tai kuvat muuttuivat tekstiksi, ja siitäkös riemu repesi.


But something good: I have now a new computer! I really needed a new one, which would work properly and isn't slow. And I hope it will serve me many years... 
And bougth some yarns with my gift card. Malabrigo lace, in the middle, is sooooo soft. As soon as possible, I will knit a warm shawl out of it.


Ja ehdin Priimaankin tuhlamaan syntymäpäivälahjaksi saamani lahjakortin palkinnoksi ahkerasta syksyn opiskelusta:
Keskimmäinen Malabrigo Lace on aivan uskomattoman pehmeää lankaa, pakko saada siitä huivi lämmittämään heti kun mahdollista! Toivottavasti pian...

3 kommenttia:

Tiikerinlilja kirjoitti...

Hienoja kortteja!

Heidi kirjoitti...

Kiitos :)

Jokke kirjoitti...

Ai juku, itse tehtyjä kortteja, se on hyvä.