sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kolme huivia ja sukka (Three scarfs and a sock)

Ennen olen tehnyt yhden projektin kerrallaan. Nykyään on niin paljon kivoja projekteja mielessä, että niitä tuppaa aloittamaan monta yhtä aikaa. Tällä hetkellä aktiivisesti on käynnissä neljä neuleprojektia.


Usually I have had one project at time on my needles. Nowadays there are so many beautiful and inspiring ideas, that I start many projects at the same time. At the moment I have four different knitting projects going on.  Luentoneule (Lecture knitting)
Skew (R)Nimensä mukaisesti tätä neulotaan opiskellessa aina kun mahdollista. Malli on juuri sopiva: yksinkertainen ja ainaoikeaa. Neuleessa kuitenkin tapahtuu koko ajan jotain, jotta mieli pysyy virkeänä. Yhdet Skew:t (R) olen jo neulonut, mutta näissä lisähaastetta tuo se, että lanka on hieman paksumpaa kuin ohjeessa käytetty, joten joudun "vähän" laskeskelemaan ja miettimään. Joutuisin joka tapauksessa, koska jalkani on pienempi kuin ohjeeseen annettu.
(Tein taannoin havainnon luennolla, kun neuloin Noropolvareita. Se oli niin yksinkertaista neulottavaa, että meinasin nukahtaa. Onneksi matkassa oli tässäkin postauksessa esiteltävä Birch, joka kaaviollaan piristi kummasti mieltä ja luennoitsijan puheeseen pystyi taas keskittymään.)


As the title says, I knit these every time it's possible on my studies, e.g. lectures. The pattern is perfect: simple and no purling included. Anyway there are always something going on in the knitting, so my mind keeps fresh. I have knitted one pair of Skew (R) before, but extra challenge for these brings the yarn. The yarn is thicker than the one, which is recommended. So I have to calculate and think "some" more. I would have to do that anyway, because my foot size is smaller.
(I realized something on a lecture while ago when I was knitting Noro knee highs. The knitting of them was so simple that I almost fell asleep on the lecture. Luckily I had Birch with me (later on this post) and its pattern demands a bit concentration, so it made me awake again and I could concentrate on the lecture.)Verkkoluentoneule (Network lecture knitting)

Myös verkosta täytyy kuunnella luentoja. Tämän ikuisuusprojektin ajattelin ottaa tähän, jotta sekin edistyisi. Etenkin kun lupasin tehdä tämän valmiiksi tänä vuonna. Sain juuri puolet valmiiksi – lähes päivälleen vuosi aloituksesta, joten tarvitsee vähän kiristää tahtia, jotta ehtii… Sopiva projekti verkkoluentoihin, kun kaavion osaa jo ulkoa ja se on langankiertoineen ja kavennuksineen piristävä, kuten Skew.
We have to also listen lectures in the internet too. I thougth to knit this neverending project while listening, so that this project would get some progress. Especially because I promised to knit this under this year. I'm on a halfway, almost exactly a  year after starting, so I have to speed up a little. This is perfect pattern for these internet lectures, because I can the pattern from memory and it keeps me focused because of its yarn overs and slip-slip-knits. 


Tv-neule, ulkomaiset ohjelmat (TV-knitting, foreign programs)
Gabriela's wings (R)Tästäkin mallista tein aikaisemmin yhden version, joka loppujen lopuksi päätyi siskolle, kuten uhkailin. Malli on todella helppo ja nopea, ei tarvitse työtä vilkuilla sitä tehdessä. Ja ihastuin ainaoikeaan, joten halusin tehdä itselle oman huivin omimmista väreistä. Harmaa on nyt pop ja kirkkaista, vahvoista väreistä olen aina tykännyt. Tämä työ tuo kevään tullessaan.


I have knitted this pattern once before. In the end I gave the scarf to my sister as I was going to. The pattern is so easy and quick to knit, I can knit it without looking. I also took a fancy to garter stitches. So I wanted to knit a scarf  for me using colors which I like more. Gray is now in and I have always liked bright colors. The spring is coming with this knitting. 
Tv-neule, kotimaiset ohjelmat (TV-knitting, Finnish programs)
Birch (R)

Tämän kanssa tappelin aluksi. Neuloin, purin, neuloin, purin, kunnes sisäistin kaavion ja osasin katsoa missä kohtaa mätti, jos joku silmukka tippui tai langankierto oli jäänyt  välistä. Tämäkin varmaan menisi ulkomaisten ohjelmien kanssa. 
Laskujeni mukaan paljetit vain meinaavat loppua kesken ja ne on ostettu Tallinnasta Karnaluksista. (Siis aivan pätevä syy tehdä uusi matka ;) ) Minulla olisi harmaita paljetteja, joten taidan niitä neuloa mukaan huiviin, käyhän ne hyvin huivin värin ja värittömien paljettien kanssa. Tosi kätevä tuo paljettilanka, jota voi neuloa mukana. 
Tästä huivista tulee seuraava luentoneule, kunhan Skew:t valmistuvat. Tosin tämä oli tarkoitus saada vielä tämän talven pakkasille…
First I had some troubles with this. I knitted, ripped, knitted, ripped, until I memorized the pattern and was able to notice mistakes. I think I could knit this when watching foreign programs as well.
If I calculated right, I don’t have enough sequins. I have bought the sequinyarn from Tallinn, Karnaluks. ( Totally a good reason to make a trip to there again ;) ). I have some gray sequinyarn, so maybe I’ll use that. They go into with the gray scarf and those colorless sequins. The sequinyarn is very handy, because you can knit it along with the main yarn.
This scarf is going to be next lecture knitting, after I finish the Skew. Well, but I was going to get this scarf ready for this winter…

6 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Hienoja neuleita meneillään :).

Minä jaan neuleet niin, että yhtä teen televisiota katsellessa, yhtä televisiota kuunnellessa, yhtä takkahuoneessa ja yhtä vaikka perunoiden kiehumista odotellessa. Saattaapa olla vielä pari työtä muutakin...

layraaaaa kirjoitti...

hienoja töitä.Itsellänikin on aina monta työtä kesken kun uusia on aina niin kiva aloittaa.:)
Harmikseni en saa lukion tunneilla neuloa, mutta kotona neulon aina televisiota katsellessa.
Millainen ohje sulla on tohon viimeiseen huiviin jossa on paljetteja? Näyttää tosi hienolta.

Heidi kirjoitti...

Neferi: Kiitos. Mullakin tuo kotimaisten ohjelmien kanssa neulottava kuuluu kastiin kuuntelu. Kielen kun ymmärtää täydellisesti niin kuvaa ei niinkään tarvitse tuijottaa koko aikaa, siksi hieman enemmän keskittymiskykyä vaativä työ on sopiva :) Jotenkin en osaa neuloa tekemättä jotain muuta samalla, siis eli katsoa televisiota. Perunankeittelyä ja muuta kokkausta tulee harvemmin harrastettua, yleensä se on miehen hommaa, mä kun saatan elää päivänkin puputtamalla leipää (yleensä olen niin intensiivisesti opiskellut, että olen unohtanut koko ruokapuolen, tapahtuu nykyään harvemmin).

Layraaaaa: Kiitos. Väliotsikon alla on linkki ohjeeseen. Tosin ohje on englanninkielinen. Jos et ole Ravelryssä, suosittelen ehdottomasti sinne liittymään, siellä on niin paljon malleja, että tuskin elinaikanaan ehtii kaikkia haluamiaan edes toteuttaa. Kielitaitokin kehittyy samalla. Suomenkielinen vastine olisi tässä: http://www.ullaneule.net/0207/ohjeet_lehmus.html Tosin erona, että tuo neulotaan alhaalta ylös, kun mun neuloman huivin ohje on ylhäältä alas. Lisäksi näyttäisi, että Ullan ohjeessa on langankierrot parin silmukan päästä reunoista, mun neuleessa niitä ei ole. Tämä kuvio on aika yleinen, olen nähnyt eri ohjeita hieman erilaisin varaatioin kyseisestä lehtikuviosta.

Auli kirjoitti...

Ihania töitä. Ihana se paljettihuivikin. Ihan käy kateeksi se, että opiskelet nyt käsityönopettajaksi. Silloin kun minä opiskelin 70-luvulla oli mallien tarjonta ja lankavalikoima ihan muuta kuin nyt. Silloin kaikki oli niin perinteistä vaan... Mutta, mitenkään perinteisiä malleja väheksymättä, ne on edelleen hienoja ja teen niitä itsekin. Sen vihreän huivin ohjeen etsin jo ja sitä meinaan alkaa just pian neuloa!

layraaaaa kirjoitti...

Kiitos. Täytyy mennä selailemaan.

Heidi kirjoitti...

Kiitos Auli. Ei perinteisissä malleissa ole mitään vikaa, kävin juuri tänään ostamassa Mary Oljen Kirjoneulelapaset -kirjan. Perinteitäkin olisi hyvä tuoda käsitöissä mukaan.

Nooh, enpä tiedä onko koulumaailmassa mikään kuitenkaan muuttunut, aika paljon tuntuu sielläkin olevan seiskaveikkaa ja nallea tarjolla, budjetit kun ovat niin pienet. Vai onko se vaan opettajasta kiinni... Jännittää nyt vähän, että miten käsityötuntien käy tulevaisuudessa, uusi opetussuunnitelma jne. Ja pelottaa että valmistuuko sitä suoraan työttömäksi, onko kohta kaikki käsityö yhteistä ja tekninen ei kyllä mulla mene ei sitten millään. Olen teknisessä suurempi turvallisuusriski oppilaille kuin he itse, heheh. Vai onko käsitöitä oppiaineissa kohta enää lainkaan?! Onneksi tuo ehdotus, joka hallitukselle viime vuonna tehtiin ei mennyt nyt läpi. Mutta, mutta, tosiaan jännittää mitä seuraava hallitus keksii, riippuen vähän kuka on opetusministerinä.