sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoden eka ja lupaus

Ohje: Gabriela's Wings (R)
Lanka: Handu Merino/ alpakkasukkalanka
Väri: Mitä silmät ei nää
Menekki: 100g
Tiheys: 18s ja 30 krs
Puikot: 2,5 mm
Koko: 96 x 46 cmTyö oli helppo ja nopea eikä paljoa tarvinnut neuloessa ajatella. Lankaa jäi n. 20 cm:n pätkä. Huivi ei ihan mene kaksi kertaa kaulan ympäri, joten aavistuksen isompi siitä olisi voinut tulla, mutta kyllä tämäkin palvelee tarkotustaan. Lanka oli tosi ihana neulottava ja värit vaihtuvat kauniisti.
Ensin meinasin jättää ainaoikein -osiot pois, sitten konsultoin avokkia ja neuloin niitä muutaman. Ainaoikeasta tulikin tosi kivaa ja kaunista jälkeä. Ainaoikein neule on ihan liian aliarvostettu, ainakin minun osaltani. Pitäisi käyttää sitä useammin ja antaa sille enemmän mahdollisuuksia. Sitä paitsi, se on todella nopeaa neulomista, nurjat kerrokset eivät ole niitä mielekkäimpiä neulottavia.This was fast and easy to knit. There is about 20 cm of yarn left. I could have made out a bigger scarf, but this is quite enough as well. The yarn was very comfortable to knit. 
First I thought not to knit garter stitch sections, but after consulting my boyfriend I knitted few and am very pleased to them, they are beautiful and makes a perfect match with this yarn. I don't appreciate enough garter stitches, I should. And they are so easy and fast to knit, I don't like much to purl.

Huivista tuli kiva, tosin värit vähän mietityttävät, sillä en yleensä käytä näitä värejä. Nämä ovat ehkä turhan hempeät ja maalliset makuuni. Joten nähtäväksi jää, käytänkö huivia siis ollenkaan vai lahjoitanko pois...  Sisko varmaankin tykkäisi. Tai siskonpoika. Hän kuulemma haluaa myös kolmiohuivin. Sinivihreän. Pitänee sitten tekaista semmoinen, tai ainakin langat lahjoittaa siskolle kyseiseen projektiin. Jos minun langoissani on joku vyyhti, joka kelpaa pojalle... 

I like the scarf although I'm not sure about the colors, because I don't usually wear colors like this light and down-to-earth. So we will see, if I'm going to use the scarf at all, but of course I can always donate it to my sister. Or her son. He would like to have a triangel shaped scarf too. Green-blue. I have some skeins to show him, if he would just accept one of them...  Uudenvuodenlupaus: teen valmiiksi tämän ikuisuusprojektin, Sagrantino Shawlin (R). Tänä vuonna. Vuoden päivät sitä on tehtailtukin jo, olisi aika edistyä siinä. Onhan siinä puolet jo valmiina ja tätä vuotta on vuosi aikaa, joten kaiken järjen mukaan sen pitäisi valmistua. Kuvio ilmeisesti on niin yksinkertainen, että sitä ei jaksa koko aikaa neuloa ja aina tulee uusia kivempia projekteja eteen. 
Kuten, että itse tarvitsisin kestävät, ohuet villasukat ja haluaisin jonkin kivan lämpimän myssyn, avokille pitäisi tehdä sukat (tosin ei välttämättä käytä), huivi ja hanskat. Lisäksi olisi yksi keskeneräinen lapaspari (tietysti se toinen uupuu) ja huivi, jota olen tehnyt jo muutaman vuoden --tai siis en ole tehnyt :) Niin pitkälle en kuitenkaan lupauksissa mene, että ne lupaisin tehdä. Tosin ajatuksena oli ne nyt lomalla neuloa, mutta eipä tätä lomaa loppujen lopuksi paljon jäänyt ja rästitenttiinkin pitäisi jo lukea. 
Tai sitten on niitä ns. pakollisia projekteja, kuten siskontytön 1-vuotissynttärit. Jotka ovat siis parin viikon päästä ja aloitettua lahjaa tasan nolla. Ajatuksissa olisi itse neuloa mekko, mallinkin löysin eilen, Bloom (R). Langat projektiin olen värjännyt siis viime keväänä. Ehtiihän sitä sitten vaikka 2-vuotissynttäreillekin, tyttö kun on sukuunsa tullut eikä liikaa pituudellaan viitsi braissailla :) Joten ei ole pelkoa, että ehtisi kasvaa mekosta ulos, etenkin kun malli on sellainen, että menee useamman vuoden. 
My New Year's resolution: I will finish this never ending project, Sagrantino Shawl (R). I have knitted it for a year now, so it would be time to have some progress. I have knitted a half of it. So if my calculates are right, I should finished it under this year... But it's like there's always some more inspiring projects coming my way. Like I would need a light fingering, wool-polyamid socks, would want to have a nice beret/cap, to my boyfriend I should knit socks (if he wears them), a scarf and mittens.
Or then there are those "must" projects, like my sister's daughter turns out one after a couple of weeks. And of course I haven't started anything. I thought about knitting a dress for her, found a perfect pattern yesterday, Bloom (R). The yarn I have dyed last spring. Well, she will turn out 2 some day as well, and she doesn't grow too quickly. Luckily the pattern is very flexible too and fits for years. Tässä koiruutemme riemuitsee talven iloista ja sen myötä toivotan kaikille oikein hyvää ja riemullista uutta vuotta sekä mielekkäitä projekteja!
Here's our dog, who enjoys of this record braking amount of snow here in South-Finland. With this photo I wish you a joyful and happy new year and of course, pleasant and inspiring projects! 

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tsemppiä Sargantinon loppumetreille! Jaksaa, jaksaa, siitä on tulossa hirmuisen kaunis!
Ja se kummitytön mekkosuunnitelmakin on kiva, eikun neulomaan! :D

Marleena kirjoitti...

Ikuisuusprojektisi näyttää aivan upealta! Huiveja ja kaulureita on tullut neulottua viime aikoin varastoon useampiakin, mutta eiköhän sinne vielä yksi tuommoinenkin sovi! Hauska kuva koirastasi :) Mukavaa alkavaa vuotta!

Neferi kirjoitti...

Ikuisuushuivista tulee mahtavan näköinen.

Osaisipa "nauttia" lumista niinkuin koira :D. Hyvää kuluvaa vuotta..

hillanen kirjoitti...

Kaunis huivi, puikoilla olevastakin on tulossa upea!

Heidi kirjoitti...

Tiina: Kiitos tsempistä, melkein jo tartuin puikkoihin, mutta aloitinkin tytön mekon :D (niskat AIVAN jumissa)

Marleena ja Neferi: Kiitos. Huiviaddiktina olen sitä mieltä, että niitä ei ole koskaan liikaa ;)
Koira harrastaa sukeltamista; talvella lumikirppu ja kesällä vesikirppu :)
Ja hyvää kuluvaa vuotta teillekin, johan tässä sitä on jo elettykin :)

Hillanen: kiitos. Some day... varmaan just kuumimmilla kesähelteillä :)

Jokke kirjoitti...

Ompas kyllä aikas jännät spiraalit.

Kottby kirjoitti...

Todella kaunis tuo kolmiohuivi! Ainaoikea sopii siihen – tuo mukavasti rakennetta ja vaihtelua pintaan. Mulla on sama juttu, en oikein osaa käyttää ainaoikeaa... mitenkähän se toimisi sukkien (jep.) tai lapasten suissa?

Ja Sagrantino Shawl. Siitä tulee upea! Mitä sen lanka on?

Heidi kirjoitti...

Jokke: kyllä, aluksi ne tuottivat päänvaivaa, mutta ohjeen oppi nopeasti ulkoa (niissä on virhekin). Paitsi vikat kerrokset, joissa aina menee laskut sekaisin ja neulon jotakuinkin sinnepäin ja päättelen kun siltä tuntuu. Onneksi virheitä ei huomaa :)

Kottby: Kiitos. Jäin miettimään, että huvista olisi saanut isomman isommilla puikoilla. Pitäisköhän purkaa... Ehkä en jaksa :)
hmmm..., Ravelryssa olen nähnyt sivuttain neulotut ainaoikein -sukat. Tai messuilla. Jossain kuitenkin. Ja Priimassa on ainakin mallikappale ainaoikein -sormettomista sivuttain neulottuna.
Lanka Sagrantinossa on vironvillaa, ei taida olla aitoa Aada Lõngia, mutta samanlaista.